Smart home of smart building

De trend kan u niet zijn ontgaan. Alles in de wereld wordt slim. Mensen besteden het nadenken steeds meer uit aan apps, slimme apparatuur en robots. Niet voor niets is een gewone telefoon een museumstuk geworden, en is de smartphone dé standaard. Met behulp van software kunnen slimme apparaten veel betere beslissingen nemen dan mensen. Geef ze maar data, en ze berekenen uit ontelbare opties de meest optimale. Het meest simpele voorbeeld is Google Maps, die u vertelt wat de beste route is, rekening houdt met de actuele verkeerssituatie en u ook nog even vertelt wanneer u voor het laatst op de betreffende bestemming was. Die intelligentie is ook de woning binnengekomen. Nog even, en we wonen in een smart home. Een huis dat voor u denkt. 

Smart home toepassing

Smart home en domotica

Een smart home wordt ook wel ‘huis van de toekomst’ genoemd. Het is geen vastomlijnd concept. Uw huis moet niet aan bepaalde eisen voldoen om een smart home te zijn. Bij Delektro vinden we de term ‘huis van de toekomst’ daarom niet ideaal. De toekomst is allang begonnen dankzij de opmars van domotica. Tien jaar geleden lieten wij mensen in onze domotica showroom al zien hoe zij een smart home konden realiseren. Met geavanceerde technologie, gevoed door data, bediend via touchscreen en smartphone. Wat u ‘smart’ vindt, kan anders zijn dan uw buurman. Een smart home is daarom niet anders dan een domotica installatie op maat. Ofwel: zoveel apparaten, systemen en installaties in uw huis als ú wilt, worden aangestuurd met behulp van software. Deze software voert slimme programma’s uit en combineert allerlei informatie uit het smart home tot goede beslissingen. Zegt de temperatuursensor in de tasters dat de temperatuur in een ruimte daalt? Maar blijkt uit de beveiligingsinstallatie dat alle bewoners van huis zijn? Dan bedenkt het smart home dat er geen actie nodig is. 

Smart home gordijnen en verlichting

Het is allang niet futuristisch meer. Domotica verlichting en domotica gordijnen. Ofwel: automatisch bediende verlichting en gordijnen. In een smart home worden ze aangestuurd vanuit een centrale stuureenheid. Is het volgens het door Delektro geprogrammeerde schema tijd voor de avondinstellingen? Dan dimt de verlichting tot een sfeerstand. De plafondspots gaan aan. Misschien verandert de kleur van het licht. En de gordijnen schuiven dicht, om privacy te waarborgen. Het laat zien waarom een smart home niet zomaar een hebbedingetje is. Domotica neemt steeds terugkerende taken van u over, en voert ze volautomatisch uit. Zorgvuldiger en efficiënter dan u dat zelf kunt. Het heet huisautomatisering en klinkt geavanceerd, maar het hoort al snel bij uw dagelijkse comfort. 

 

Domotica
ervaren
werkt
het
beste

Realistisch denken over een smart home

Als u graag kiest voor een woning met opvallende features, kunt u zich met domotica uitleven. Uw smart home kan zo intelligent worden als u maar wilt. We hebben genoeg woningen gerealiseerd waarbij álles geautomatiseerd was. Maar we hebben ook veel opdrachtgevers gesproken die uiteindelijk terug wilden naar een zekere eenvoud. U moet als bewoner eenvoudig kunnen ingrijpen als u het te donker vindt in een ruimte, of te koud. Ook als de algoritmen van uw smart home het niet met u eens zijn. Laat u niet alleen leiden door wat er kán, maar kijk naar welke technologie iets toevoegt. We merken dat een verkenningstocht door onze domotica-showroom daar al veel mensen bij geholpen heeft. Het concept van het smart home wordt dan heel concreet. Tastbaar. Zichtbaar. En samen maken we de vertaling naar úw toekomstige woning of kantoor. Inderdaad: ook voor uw kantoor. Want de ideeën en technologieën achter een smart home bieden veel inspiratie voor werkomgevingen. Ook daarvan hebben we genoeg voorbeeldprojecten…

Een smart home, iets voor u?

Als installateur hebben we jarenlange ervaring met het realiseren van smart homes. We hebben talloze opdrachtgevers geholpen bij het vertalen van hun abstracte wens naar een concrete, functionele smart home. Zo kunnen we ook u adviseren. Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!