Huisautomatisering is een ander woord voor domotica en is wat het woord al zegt. Het automatiseren van dagelijkse dingen in huis. Dit vergroot het woon- en leefcomfort in huis aanzienlijk. Lees hieronder wat een domotica systeem doet, wat het zo uniek maakt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat een domotica systeem doet

Een domotica systeem heeft meerdere functionaliteiten. Een aantal taken van huisautomatisering, zijn:

  • Het aan/uit schakelen of dimmen van verlichting
  • Verwarmen en koelen van de woning
  • Toegangscontrole
  • Beveiliging
  • Op afstand bedienen van bijv. de verlichting in huis
  • Sturen van deuren, gordijnen, poorten, enz.

Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende functionaliteiten van huisautomatisering. Er is nog veel meer mogelijk met domotica in huis. Wilt u zelf beleven hoe domotica werkt? Dan kunt u altijd een afspraak maken om dit in onze showroom te beleven. In onze showroom brengen we huisautomatisering tot leven, speciaal voor jou.

Wat huisautomatisering zo uniek maakt

De standaard elektronische installaties in huis zijn al wat langer bekend dan de gehele domotica installatie. Maar wat is dan precies het verschil hiertussen? Een belangrijk woord dat het verschil maakt is ‘integratie’. Bij huisautomatisering zijn alle verschillende systemen geïntegreerd in de woning. Hierdoor is er coördinatie mogelijk tussen de verschillende systemen in huis. Zet u bijvoorbeeld het raam open in de slaapkamer? Dan zal de verwarming in de slaapkamer automatisch lager worden gezet. Dit is het grote verschil tussen domotica en een standaard elektronische installatie.

Hoe domotica werkt

Hierboven staat uitgelegd wat domotica is en wat huisautomatisering anders maakt dan standaard elektronische installaties. Maar hoe werkt zo’n systeem nu precies? Huisautomatisering werkt als volgt.

Een domotica systeem bestaat uit sensoren, actuatoren en een controller. Wanneer de sensor een signaal opvangt, verzendt de sensor dit signaal naar de controller. Vervolgens wordt dit signaal doorgezet naar de actuator en wordt de actie uitgevoerd. Wanneer er iets gebeurt bij A, dan wordt er een actie uitgevoerd bij B.

Voordelen van huisautomatisering

Er zitten verschillende voordelen aan huisautomatisering. De verschillende voordelen speciaal voor jou op een rijtje:

  • Extra comfort in de woning
  • Extra beveiligde woning
  • Stijging van de waarde van het huis of gebouw

Contact

Domotica laten installeren door Delektro

Delektro loopt voor op het gebied van domotica systemen en is expert in de installatie ervan. Wilt u weten wat een domotica systeem bij u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag hieronder een gratis brochure aan.

Delektro brochure

Een brochure speciaal voor jou!

offerte_link
1e if