Brokis: sfeervolle designverlichting

De ambachtelijke glasmakerskunst is al sinds het einde van de 17e eeuw aan Tsjechië verbonden. Brokis is gebouwd op deze traditie. De glaskunstenaars maken verlichtingsproducten van puur ambachtelijk en mondgeblazen kwaliteitsglas dat wereldwijd befaamd is voor z’n superieure kwaliteit.

Wat Brokis verlichting zo uniek maakt naast het feit dat het van ambachtelijk, mondgeblazen glas is gemaakt, is onder meer de subtiele verwerking van andere verfijnde materialen als hout en handmatig bewerkt metaal. Bovendien zijn de designs zeer vooruitstrevend.

Die prachtige mix van Boheemse historie en innovatie begon toen de Tsjechische Brokis-oprichter Jan Rabell besloot om in 1997 de glasmakerskunst in de pittoreske Vysočina regio te redden. De eerste stap was de overname van de in 1809 opgerichte maar destijds noodlijdende glaswerken Janštejn Glassworks.

In de jaren erop werden nieuwe ovens geïnstalleerd, oude productietechnieken herontdekt en verfijnd. Ook werden tradities als het glasblazen weer in ere hersteld. In 2006 richtte Rabell Brokis op als premium merk als showcase voor het vakmanschap en de innovatiekracht van Boheemse glaskunstenaars.  

Zelf Brokis ervaren in onze exclusieve designshowroom?

Plan een persoonlijke rondleiding in

Maak kennis met de Brokis verlichtingsproducten

Alle Brokis lampen – van hanglampen en tafellampen tot vloerlampen aan toe – komen in tal van variaties. Deze Brokis lampen zijn ook nog eens naar wens te laten maken. Dat leest u goed. U mag zelf alle materialen uitkiezen. Van de kleur en transparantie van de verlichtingskap tot het gebruiken van eiken- of kersenhout. Zo is uw Brokis lamp zo exclusief en persoonlijk mogelijk te maken. Wij adviseren u uiteraard graag hierbij.

Het Tsjechische merk heeft een prachtig portfolio aan sfeerverlichtingproducten opgebouwd.

Brokis Balloon in het kort

Zo is daar de tijdloze Brokis Balloon lamp die een enorme verlichtingkap van mondgeblazen glas en een elegante metalen reflector combineert tot exceptioneel design statement – of de Brokis lamp nu aan of uit staan. Deze Brokis vloerlamp is ook als Brokis tafellamp versie te krijgen.

Brokis Balloon op kast

Brokis Shadows in het kort

De elegante Brokis Shadows lampen zijn gebaseerd op de bekende lampen die we vaak terugzien in Franse ateliers. Deze collectie komt in 4 verschillende soorten hanglampen en tal van variaties. En of je ze nu in een setje plaatst of alleen – ze zijn net zo treffend voor de kijker.    

Brokis Shadows

Brokis Muffin in het kort

De iconische Brokis Muffin lamp is bijna een symbool van het Brokis merk geworden. De speelse vorm, gebaseerd op de heerlijke lekkernij, in combinatie met de grote lichtkap en de stevige, mooi afgewerkte houten standaard, geeft elke ruimte waarin deze tafellamp staat een speelvolle en toch stijlvolle sfeer.

Brokis Muffins

Brokis Knot lamp in het kort

De Brokis Knot lamp is een Brokis hanglamp die 2 totaal verschillende soorten materialen – de ruwe natuurlijke touwvezel met het prachtig afgewerkte transparante glas – verenigd in één collectie. De afwerking met de metalen kappen is ook prachtig en werkt goed om het contrast over te brengen. Een Brokis hanglamp als statement.

Brokis Knot boven eettafel

Brokis in onze exclusieve showroom

Of u nu Brokis hanglampen, Brokis wandlampen, Brokis tafellampen of Brokis vloerlampen zoekt, u vindt het bij Delektro. In een showroom waarin exclusieve merken domotica en verlichting samenkomen. Een inspirerend pand voor iedereen die houdt van kwaliteit én design. De enige showroom van dit kaliber in Nederland. We zijn gevestigd langs de A12 bij Ede, vanuit alle richtingen gemakkelijk bereikbaar. Check hieronder de openingstijden en kom met óf zonder afspraak. Welkom!

Dit is een sfeervolle showroom

Maak een afspraak en kom langs

Openingstijden showroom

  • Op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur

Op aanvraag is een bezoek tijdens avonduren of in het weekend ook mogelijk.

Google Maps Delektro

Onze showroom

Jennerstraat 7
6718 XS Ede
info@delektro.nl

Bekijk op Google Maps

Bekijk ook andere showroom merken

Logo Gira Logo Basalte Logo Lithoss Logo Kreon Logo Occhio Logo Jacco Maris