Energie opslag bij uw eigen woning of bedrijfspand. Grote kans dat u daar nooit eerder in uw leven over nadacht. Maar de tijden veranderen. Zonnepanelen zijn gemeengoed. En steeds meer mensen willen hun eigen zonne energie kunnen opslaan. Als u een nieuwbouw- of verbouwproject voor de boeg hebt, is het verstandig als u daar ook over nadenkt. Zo realiseert u een installatie die én nu én later waardevol is. U hebt overigens goede redenen om te investeren in de opslag van eigen zonne energie.

Energie opslag: een belangrijke oplossing

We hebben met z’n allen een probleem. Een probleem dat nu nog grotendeels onzichtbaar is, maar steeds vaker uw dagelijkse stroomvoorziening (en de factuur die u daarvoor ontvangt) zal beïnvloeden. Het Nederlandse elektriciteitsnet draait namelijk op volle toeren. Steeds minder installaties maken gebruik van gas, terwijl steeds méér installaties elektrisch zijn. Denk alleen al aan koken en verwarmen. Het verbruik neemt in rap tempo toe en op de piekmomenten gaat het mis. Dan is de vraag bijna of helemaal groter dan het aanbod van energie. Juist in die seizoenen en op die momenten van de dag dat zonnepanelen maar weinig stroom opwekken.

  • Handig bij stroomuitval
  • Bijdrage energietransitie
  • Minder afhankelijk van het net
  • Rendement op je zonnepanelen

Energie opwekken, opslaan en verbruiken

Met een Kiwatt batterij maken wij uw installatie efficiënt én bedrijfszeker. We plaatsen compacte batterijen met een groot opslagvermogen in uw technische ruimte, een bijgebouw of een kelder. De energie die uw zonnepanelen opwekken, slaat u op in deze batterijen. Een computer met slimme software berekend wat u het beste kunt doen met deze stroom: bewaren voor piekmomenten, opslaan voor later of terugleveren aan het net. Via een app kunt u bovendien zelf hierin uw voorkeuren aangeven. Ideaal: zo kunt u de kostbare pieken in uw energieafname zelf afvlakken.

Verbruiken van energie in woning

Door energie opslag geen last van stroomuitval

U wilt niet dat uw installaties – zakelijk of privé – tijdens zo’n piekmoment uitvalt. Daarom kiest u voor voldoende capaciteit. En dat is kostbaar. Bovendien kunt u ook dán nog steeds hinder ondervinden van een instabiel netwerk. Het risico op stroomuitval wordt steeds groter. Dat is een heel praktische reden om te kiezen voor energieopslag bij huis. Uw zonnepanelen wekken overdag stroom op die u niet geheel nodig hebt. U slaat deze op in de speciale opslagsystemen (batterijen) van Kiwatt. U kiest vervolgens zelf wanneer u de opgeslagen stroom aanbreekt. Tijdens piekuren bijvoorbeeld, als stroom schaars en kostbaar is. Of als de stroom uitvalt. In elk geval hebt u voortaan keuze.

Bijdragen aan de energietransitie

Met de opslag van eigen zonne energie draagt u bij aan een duurzamere wereld. Dat lijkt een grootse missie en ver van uw bed. Maar de feiten bewijzen hoe belangrijk elke kleine inspanning is. De opwarming van de aarde vraagt om concrete oplossingen. De huidige energietransitie is dringend nodig. Hoe meer mensen helpen de pieken uit de energievraag te halen met behulp van eigen, duurzame energie, hoe beter. Zo wordt Nederland steeds groener.

Energieopslag systeem van Kiwatt

Energie opslag voor de slimme ‘handelaar’

Overigens kunt u in de Kiwatt batterijen die Delektro installeert, ook gewoon netstroom opslaan. Waarom niet? U kunt bijvoorbeeld tijdens daluren de batterijen opladen. Zo hebt u een reserve voor het geval de stroom uitvalt, óf u levert de stroom terug tijdens piekuren. Kiwatt werkt aan intelligente software die dit afnemen en terugleveren van energie faciliteert.

Is opslag van energie lonend?

Een eigen batterij – Kiwatt noemt ‘m de Powerwall of de Powerpack – is een goede investering. De uitkomst van de rekenmodellen wisselt, alleen al afhankelijk van variabelen als de energieprijs. De belangrijkste reden om te kiezen voor eigen energieopslag is niet de potentiële besparing. Er zijn veel belangrijkere motieven: de energietransitie. Een stabiel netwerk. Geen verspilling van eigen zonne-energie. En de zekerheid van reserves, voor het geval dát. Het ziet ernaar uit dat moderne woningen en bedrijfspanden op langere termijn standaard uitgerust zullen gaan worden 

Energie opslaan, iets voor u?

Bent u geïnteresseerd in de opslag van uw eigen energie? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!