Het belang van een lichtexpert

Een lichtexpert is een onmisbare factor voor de ontwikkeling en realisatie van het perfecte lichtplan voor uw woning of bedrijfspand. Dit is een kunst op zich en altijd maatwerk waarbij een passend lichtadvies wordt gegeven. Gezien de gigantische invloed van een lichtplan (of het ontbreken ervan) op de woon- of werkbeleving is het – indien u hoge eisen stelt aan uw interieur – essentieel om een lichtexpert in te schakelen.

De lichtexperts van Delektro weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij een gedegen verlichtingsplan dat past bij uw woning of bedrijfspand – of beter gesteld; bij u. Benieuwd hoe onze lichtexperts u kunnen helpen bij de ontwikkeling en realisatie van uw droomplan?

Neem contact op
Particulier lichtplan

De visie van een lichtexpert

Echt alles gaat in acht genomen worden door onze lichtexperts: de ligging van de woning of het bedrijfspand, de architectuur in kwestie en het doel van zowel iedere individuele binnen- en buitenruimte als de som van alle ruimtes samen. Er moet tenslotte wel de juiste statement worden gemaakt met het lichtontwerp, passend bij uw specifieke wensen.

Zakelijk lichtontwerp

Lichtexperts van Delektro

De lichtexperts van Delektro hebben bewezen kennis en vaardigheden. Enkele referentieprojecten die te aanschouwen zijn op deze website kunnen dit bevestigen. Een klein inkijkje in het proces laat zien hoeveel factoren het netvlies van een lichtexpert tijdens zo’n proces passeren. Laten we dat eens verder uitlichten.

De invloed van een lichtexpert

Een lichtexpert kan invloed uitoefenen op ruimten. Maar ook op hoe mensen een ruimten ervaren. Een basale TL-lamp in een lege witte ruimte heeft nu eenmaal een ander effect dan zorgvuldig gepositioneerde vloer- of plafondspotjes met precíes de juiste warmte (Kelvin) en lichtintensiteit (Lumen).

Licht is niet aléén mooi. Licht is ook functioneel – soms vooral functioneel. Een lichtexpert houdt rekening met hoeveel licht de bewoners of eventueel personeel nodig hebben voor het uitvoeren van activiteiten zoals koken, schoonmaken, werken en algemene huishoudelijke taken. De hoeveelheid licht die nodig is voor deze praktische dagelijkse activiteiten varieert afhankelijk van de gezinssamenstelling, voorkeuren qua lifestyle en tijd van het jaar.

Zakelijk lichtdesign

Onze lichtexperts weten dat iedere lumen telt om de juiste sfeer, stijl en warmte neer te zetten. Dat is de lichtstroomeenheid waarin de lichtsterkte wordt uitgedrukt. Daarbij is het van belang om niet te overdadig gebruik te maken van licht met een te hoge hoeveelheid lumen op de verkeerde plek. Te weinig lumen is het andere uiterste en ook niet wenselijk. Het is juist zaak om zorgvuldig te kijken wat uitgelicht moet worden en wat juist niet. Het spelen met de plaatsing van de armaturen is hierbij van groot belang. Welk type armatuur van welk specifiek merk gebruikt moet worden op díe specifieke posities is echt het vakgebied van onze lichtexpert.

Een afspraak met onze lichtexpert, iets voor u?

Onze lichtexperts hebben jarenlange ervaring bij het geven van gedegen en onderbouwd advies. We hebben talloze opdrachtgevers geholpen bij het vertalen van hun – vaak nog abstracte – ideeën naar een realiseerbaar lichtadvies. Zo kunnen we ook u adviseren. Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!