Als er één deel van de elektrotechnische installatie is dat buitengewone aandacht verdient, is het de verlichting. Binnen en buiten. Onopvallend aangebracht, zodat u alleen gefascineerd wordt door het spel van licht en schaduw. Of gevangen in markante armaturen die ook op klaarlichte dag een eyecatcher zijn. Terwijl het grootste deel van de elektrotechnische installatie aan het zicht onttrokken wordt, springt het lichtontwerp in het oog. Brengt het ruimte en leefbaarheid. Sfeer en spanning. 

Een lichtontwerp kan op artistieke wijze met de architectuur van uw pand en het interieur spelen. Objecten uitlichten. Schaduw versterken. Lijnen accentueren. Materialen laten schitteren. Maar alleen als het lichtplan klopt en u de juiste armaturen kiest. En dan telt elk, echt élk detail.

Lichtontwerp dinertafel

Een lichtontwerp: de uitdaging

De meest uitdagende lichtontwerpen worden gevonden in het grensgebied tussen het noodzakelijke en het minimale licht. Dat samenspel van licht en schaduw geeft namelijk een spraakmakend contrast zodat u een subtiele maar duidelijke statement van smaak maakt met uw lichtontwerp.

Kwalitatief design impliceert veel. En door slim met licht te ontwerpen kunnen illusie en werkelijkheid samengesmolten worden tot een magnifiek design waar u én uw familie, vrienden, gasten of werknemers volop van kunnen genieten. De eerste stap? lichtadvies.

Accentverlichting Lichtplan

De toepassing van een lichtontwerp

Onze lichtexperts weten precies hoe armaturen gepositioneerd moeten worden om bijvoorbeeld de keuken, huiskamer, eettafel of lees- en werkplekken zowel functioneel als smaakvol te verlichten met een spannend samenspel van licht en schaduw. Uiteraard zijn uw wensen het uitgangspunt voor ieder ontwerp. 

Hierbij hebben we samenwerkingsverbanden met de grootste en meeste exclusieve aanbieders op het gebied van verlichting en domotica. Dat maakt dat onze adviseurs diepgaande kennis hebben van verschillende soorten toepassingen, materialen en componenten om een lichtontwerp zó te ontwerpen dat ze voldoen aan uw specifieke wensen.

Lichtdesign Brokis

Lichtontwerp en domotica

De verhouding tot domotica is niet geheel onbelangrijk om te benoemen; de bediening van het licht zelf kan via domoticasystemen tot een beleving op zich worden gemaakt. Onderschat dit niet. Veel opdrachtgevers lieten zich verleiden om met domotica een nieuwe dimensie te geven aan hun lichtontwerp. Dat is niet ondenkbaar. Tegenwoordig is gebruiksvriendelijkheid bijna net zo belangrijk als lichtwerking zelf. 

Zo is de cirkel compleet. Want hoewel licht een essentieel onderdeel is van uw thuis- en werkleven, moet het uiteindelijk ook een ervaring zijn die op de achtergrond afgespeeld wordt. Het mag alleen de hoofdrol opeisen van uw aandacht om het te bewonderen en ervan te genieten.

Lichtontwerp, iets voor u?

Als installateur hebben we jarenlange ervaring met het ontwerpen en realiseren van lichtontwerpen. We hebben talloze opdrachtgevers geholpen bij het vertalen van hun – vaak nog abstracte – ideeën naar een functioneel lichtontwerp. Zo kunnen we ook u adviseren. Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met u op!