NIEUWS

Brandbeveiliging in de keuken

Veel branden ontstaan in de keuken. Geen wonder dat brandveiligheid één van de belangrijkste onderwerpen is als het gaat over een veilige woning. Met talloze elektrische apparaten, open vuur en potentieel brandbaar materiaal is de kans op brand aanzienlijk. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om de kans op brand te minimaliseren en jezelf en je huisgenoten te beschermen. Het begint natuurlijk allemaal bij goede brandbeveiliging, maar er is meer wat u kan doen om de risico’s te verkleinen, zoals verstandig handelen in brandgevaarlijke omstandigheden. Hier zijn enkele essentiële tips voor goede brandbeveiliging in de keuken.

 

1. Brandbeveiliging
2. Rookmelders
3. Opgeruimd is veilig
4. Loop niet weg tijdens het koken
5. Pas op met vet en olie

6. Houd brandblusmiddelen binnen handbereik
7. Delektro brandbeveiliging

8. Neem contact op met Delektro

1. Brandbeveiliging

Met behulp van geavanceerde sensoren en intelligente beveiligingssystemen wordt uw omgeving voortdurend gemonitord. Hierin speelt domotica ook een belangrijke rol. Zodra rookontwikkeling wordt gedetecteerd, ontvangt u direct een melding in de app. U krijgt onmiddellijk inzicht in de exacte locatie van de brand, terwijl geautomatiseerde systemen zoals deuren die automatisch openen (of juist sluiten) en sprinklers die direct in werking treden geactiveerd worden. Bovendien wordt de meldkamer automatisch op de hoogte gebracht. Dit is de belichaming van slim, maar vooral veilig wonen!

2. Rookmelders

Investeer in kwalitatief goede rookmelders. Rookmelders zijn namelijk uw eerste verdedigingslinie tegen brand. Rookmelders van goede kwaliteit redden levens. Installeer niet enkel rookmelders in de keuken, maar ook in aangrenzende ruimtes. Test ze regelmatig en vervang de batterijen minstens één keer per jaar. Wij installeren graag uw rookmelders en koppelen deze met andere brandbeveiligingsdomotica, zoals sensoren die hitte en rook kunnen waarnemen.

3. Opgeruimd is veilig

Houd de keuken schoon en opgeruimd. Brandbare materialen zoals keukendoeken, papieren handdoeken en verpakkingen kunnen snel vlam vatten als ze te dicht bij een warmtebron liggen. Houd deze materialen weg bij het fornuis en andere hittebronnen om het risico op brand te verkleinen. Zorg er ook voor dat de kookplaat en oven regelmatig worden schoongemaakt om vetophoping te voorkomen.

4. Loop niet weg tijdens het koken

Het lijkt een inkopper, maar blijf in de buurt van uw keuken tijdens het koken. Laat nooit de kookplaat onbeheerd achter als er pannen op het vuur staan. Als u even weg moet tijdens het koken, zet dan alles uit. Een groot aantal keukenbranden begint wanneer het eten tijdens het koken wordt achtergelaten en oververhit raakt.

5. Pas op met vet en olie

Vet en olie zijn bijzonder brandbaar. Wees voorzichtig bij het verhitten van olie en zorg ervoor dat je altijd een passend deksel bij de hand hebt om een vlam in de pan te doven als dat nodig is. Blus nooit een vlam in de pan met water, dit kan leiden tot een olie- of vetexplosie. Een blusdeken kan in zo’n geval ook uitkomst bieden.

6. Houd brandblusmiddelen binnen handbereik

Zelfs als alle bovenstaande voorzorgsmaatregelen op orde zijn, kan er brand ontstaan. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zorg ervoor dat er altijd een brandblusser en een blusdeken in de keuken aanwezig zijn. Laat deze regelmatig controleren en zorg er ook voor dat u weet hoe u deze moet gebruiken in geval van nood.

Benieuwd naar meer tips om brand in huis te voorkomen? Lees er hier meer over.

Delektro brandbeveiliging

Delektro brandbeveiliging staat synoniem voor state-of-the-art oplossingen die de veiligheid van uw woning of bedrijfspand naar een hoger niveau tillen. Delektro biedt niet alleen gemoedsrust, maar ook een naadloze integratie van technologie en veiligheid, waardoor u met vertrouwen kunt koken in een omgeving die voortdurend beschermd wordt. Wij kijken graag met u mee om een op maat gemaakt plan voor de brandbeveiliging in uw keuken op te stellen. Ons deskundige team staat klaar om op maat gemaakte brandbeveiligingsoplossingen te bieden die perfect passen bij uw woning. 

Neem contact op met Delektro

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies op maat. Als u al een brandbeveiligingssysteem heeft, integreren wij vertrekken, zoals uw kantoor of slaapkamers, naadloos in uw bestaande systeem. Neem een kijkje in ons online portfolio om voorbeelden te zien van eerdere brandbeveiligingsprojecten, inclusief installaties, inspecties en onderhoudsdiensten. Bekijk er verder eerder uitgevoerde projecten op het gebied van e-installatielichtplannendomotica en energieopslag. Wij streven ernaar om oplossingen te bieden die niet alleen aan uw behoeften voldoen, maar ook bijdragen aan een veiligere en geruststellende leefomgeving voor u en uw gezin.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1