NIEUWS

Domotica en beveiliging: ultiem gevoel van veiligheid

Een slim huis. Heerlijk, zo fijn als er iemand met u meedenkt. Aanvoelt wat op dat moment van de dag uw behoeften zijn en er alles aan doet om u thuis te laten voelen. Dat is domotica. Een huisautomatiseringssysteem dat het leven een stuk aangenamer maakt. Binnen comfort valt ook een stukje veiligheid. Het is belangrijk dat u zich veilig voelt in uw eigen huis en dat uw kostbare bezittingen goed beveiligd worden. Dag en nacht. Veiligheid is een essentieel onderdeel van domotica en fungeert in feite als de onzichtbare waakhond. Wij vertellen u hier graag meer over.

Slimme inbraakbeveiliging 

Beveilig uw waardevolle bezittingen met een modern draadloos alarmsysteem en domotica. Plaats overal waar u wilt sensoren en camera's, waarmee u de individuele ruimtes van uw huis kunt bewaken. U kunt het systeem aansluiten op een mobiele applicatie, waarmee u thuis en vanaf elke locatie kunt controleren of het alarmsysteem geactiveerd is. Bovendien krijgt u direct een melding in het geval van bijvoorbeeld een inbraak, brand of lekkage. U wilt natuurlijk de beste beveiligingstoepassingen van domotica voor uw veilige haven. Daarom presenteren wij u hieronder de meest populaire beveiligingstoepassingen van domotica.

Aanwezigheidssimulatie: wanneer de baas van huis is

Bent u vaak op (zaken-)reis, op kantoor of onderweg? Door uw alarmsysteem te koppelen aan domotica, is het mogelijk om de verlichting op willekeurige tijden te programmeren en de gordijnen automatisch te laten openen en sluiten. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is, waardoor u inbrekers afschrikt. Of hen eigenlijk geen andere keuze biedt dan weg te gaan. 

Camerabeveiliging: een extra paar ogen

De moderne beveiligingscamera's die gekoppeld zijn aan domotica bieden een uitgebreide en veilige bescherming van uw huis. Met geavanceerde technologie worden inbrekers tijdig gedetecteerd waardoor u, uw gezin en uw bezittingen beschermd worden. Ook is het mogelijk om de camera’s te verbinden met andere domotica-apparaten. Zo kunnen de camera's ervoor zorgen dat uw sloten vergrendeld worden wanneer er onverwachte beweging wordt gedetecteerd en de verlichting wordt aangezet zodra u uw huis binnenstapt. Het gebruik van beveiligingscamera's die gekoppeld zijn aan domotica is een effectieve manier om uw huis en uw bezittingen tegen inbraak te beschermen.

Bewegingssensoren: op heterdaad betrapt

Op welke manier wilt u dat uw domotica omgaat met ongewenste gasten in huis? Domotica kan op zo’n manier ingesteld worden dat bij een inbraak in een oogwenk al het licht in huis aangaat en de rolluiken direct sluiten. Heeft u ook camera's geïnstalleerd? Dan stuurt domotica bij ongewone activiteiten automatisch foto's en beeldmateriaal naar u, de meldkamer en/of politie. Zo kunt u op een veilige afstand zien wat er gaande is in uw huis en wordt de alarmcentrale op de hoogte gebracht van dit incident.

Intercom: wie staat er voor een dichte deur?

Met een modern intercomsysteem is tegenwoordig zoveel meer mogelijk dan alleen aanbellen en deuren openen. Als u deze koppelt aan uw domoticasysteem, kunt u zien wie er aanbelt wanneer u niet thuis bent. Ook kunt u deze doorschakelen naar uw mobiele telefoon, zodat u altijd weet wie er voor uw deur staat. Om te voorkomen dat vertrouwde gasten voor een dichte deur blijven wachten of uw pakketje weer meegenomen wordt door de bezorger, kunt u door middel van de intercom/uw telefoon met hen communiceren. Zo kunt u bijvoorbeeld de deur van het slot halen wanneer u in de file staat of de bezorger laten weten dat hij het pakketje op een bepaalde plek neer kan leggen. 

Toegangscontrole: keyless entrance 

Heerlijk, de werkdag zit erop. U stapt uit uw auto en wandelt naar de voordeur. U hoort het slot al open gaan. Uw domoticasysteem heeft uw thuiskomst geregistreerd, zodat uw deuren automatisch opengaan. Wilt u liever met een code werken? Geen probleem, u bepaalt zelf een unieke code voor elke bewoner. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden. Heeft u bijvoorbeeld een gedeelde werkruimte? Door middel van de toegangscontrole die gekoppeld is aan domotica, wordt de ideale setting voor u gecreëerd. Van licht, tot muziek en zonwering. Uiteraard wordt u ook op de hoogte gebracht wanneer ongewenste gasten het huis binnentreden. En wanneer u de deur weer achter u dichttrekt, schakelt u met één druk op de knop alle sloten weer in.

Een veilig thuis met domotica

Met het gebruik van domotica heeft ieder huis en ieder kantoor, groot of klein, de mogelijkheid om een veilige en gemakkelijke omgeving te creëren. Hierdoor wordt het bewustzijn en de controle over de beveiliging van het huis vergroot. Het is een geweldige en efficiënte manier om ervoor te zorgen dat uw woning of kantoor veilig is en beveiligd blijft tegen onbevoegde gasten. Daarnaast maakt domotica het ook gemakkelijker om beveiligingsrisico's te identificeren én op te lossen. Dat is waar wij, Delektro, graag aan bij willen dragen: een slim en veilig thuis. Neemt u contact met ons op voor een domoticaplan dat volledig aansluit bij uw wensen.
 

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1