NIEUWS

De juiste belichting: een kunst op zich

Kunst is een verrijking voor iedere woning. Of het nu gaat om schilderijen, beeldhouwwerken of andere creatieve uitingen, kunstwerken geven karakter en persoonlijkheid aan uw woning. Het plaatsen van kunst in huis gaat echter verder dan alleen ophangen of neerzetten van een mooi schilderij of beeld. De juiste belichting is van vitaal belang om uw kunstwerken tot leven te brengen en hun ware schoonheid te onthullen.

 

  1. Het belang van goede belichting
  2. Het verschil tussen verlichten en belichten
  3. Kunst goed belichten
  4. Delektro: de perfecte belichting voor uw kunstwerken

Het belang van goede belichting

Goede belichting is de sleutel tot het tonen van de volledige potentie van je kunstwerken. Licht heeft de kracht om kleuren te verbeteren, texturen te onthullen en de diepte van een kunstwerk te benadrukken. Het kan zelfs de stemming en sfeer van een ruimte transformeren. Onvoldoende belichting kan leiden tot het verlies van details en de impact van een kunstwerk verminderen.

Het verschil tussen verlichten en belichten

Verlichting en belichting zijn twee termen die nogal eens door elkaar gebruikt worden. Toch hebben ze wel degelijk een andere betekenis. Verlichting verwijst over het algemeen naar het creëren van kunstmatig licht in een ruimte om deze helderder en meer bruikbaar te maken. Belichting heeft te maken met het gericht verlichten van een specifiek object of gebied om het te benadrukken, te verduidelijken of op te laten vallen. Kortom, bij het belichten van kunst is het niet alleen belangrijk dat uw schilderij of kunstwerk zichtbaar is, maar vooral dat deze goed tot zijn recht komt. Zo kan u er nog meer van genieten.

Kunst goed belichten

Om uw kunstwerken goed te belichten zijn er verschillende factoren van belang. Er bestaan verschillende soorten lichtbronnen, waardoor er allerlei mogelijkheden zijn in de manier waarop uw kunstwerken het best tot hun recht komen.

Soort licht

Het juiste type licht is belangrijk voor kunstwerken. Zo kunnen schilderijen vatbaar zijn voor de warmteafgifte of straling van bepaalde typen verlichting. Bij Delektro denken wij graag met u mee om uw kunstwerken in de spotlight te zetten met de best passende lichtbron. Vaak wordt gekozen voor LED-verlichting vanwege de helderheid, energie-efficiëntie en lage warmteafgifte.

Richting van het licht

Het is belangrijk dat het licht gelijkmatig over het kunstwerk wordt verdeeld. Hierdoor worden scherpe schaduwen vermeden. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat details wegvallen.

Verstelbare verlichting

Overweeg verstelbare armaturen of railsystemen waarmee u de hoek en intensiteit van het licht kunt aanpassen, afhankelijk van het kunstwerk en de ruimte.

Kleurtemperatuur

Warm wit licht kan een gezellige sfeer creëren, terwijl koeler wit licht de kleurweergave van het kunstwerk nauwkeuriger kan weergeven. Wij nemen graag de mogelijkheden in de kleurtemperatuur van de belichting van uw kunst met u door.

Spotverlichting

Gebruik spotverlichting om specifieke kunstwerken te benadrukken. Deze techniek is ideaal om individuele stukken te laten opvallen.

Indirect licht

Indirecte verlichting, zoals verlichting boven plafonds of muren, kan zorgen voor een zachte en gelijkmatige verlichting van een hele ruimte zonder harde schaduwen. Dit is een goede optie wanneer u kunst wilt belichten in woon- en leefruimten.

Wilt u een lichtplan op maat laten maken? Neemt u dan contact met ons op. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

Delektro: de perfecte belichting voor uw kunstwerken

Als het aankomt op het creëren van de perfecte belichting voor uw beelden en schilderijen, kan Delektro u helpen de ideale oplossing te vinden. Met onze jarenlange expertise in verlichtingstechnologie en domotica stellen wij graag een persoonlijk lichtplan voor het belichten van uw kunst op. Wij hebben aandacht voor de unieke kenmerken van uw kunstwerken en de ruimte waarin ze zich bevinden. 

Bij Delektro begrijpen we het belang van het tonen van kunst in al zijn pracht. Op maat gemaakte oplossingen bieden elk kunstwerk de aandacht die het verdient. We houden rekening met de architectuur, het interieurontwerp en de specifieke functies van de ruimtes. 


Bekijk, voor inspiratie, ons digitale portfolio. Hierin nemen wij u mee onze recente projecten op het gebied van domoticae-installatielichtplannenbeveiligingsinstallaties en energieopslag.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1