NIEUWS

Hoe ontstaat een geoptimaliseerd lichtplan voor uw bedrijfspand?

Een lichtplan is essentieel voor kantoren en bedrijven. Hiermee creëert u een productieve en comfortabele werkomgeving. Een goed geoptimaliseerd lichtplan zorgt voor een versterkte uitstraling van de ruimte en daarnaast ook voor betere werkresultaten en het welzijn van de medewerkers. Hoe wij u helpen met het optimaliseren van een lichtplan en waar we rekening mee houden? Dat gaan wij u vertellen. 

 

 1. Stap 1: Welk licht is van een toepassing
 2.  Stap 2: De soort verlichting
 3. Stap 3: Lichtsterkte afstemmen
 4. Stap 4: Een perfect kantoor of bedrijfspand

Stap 1: Welk licht is van toepassing?

Voor het plaatsen van lampen en andere verlichtingstechnieken is het belangrijk om te weten wat voor soort verlichting en licht er nodig is. Op plekken met geen of weinig natuurlijk licht is een andere aanpak vereist dan op kantoorlocaties met een grote glaswand. Stel uzelf de vraag: welke werkzaamheden worden er op het kantoor of door het bedrijf verricht? Aan de hand van deze vraag stellen wij een plattegrond op met de locatie van de verlichting. 

 

Wij vinden het belangrijk dat:

 • De verlichting goed gepositioneerd wordt. 
 • Het licht geen verblinding of schittering veroorzaakt; 
 • Belangrijke machines en werkplekken goed verlicht zijn.

Stap 2: De soort verlichting

Wanneer de eerste stappen voor een lichtplan zijn gezet, kijken we naar welke soorten verlichting de ruimte de stijl en belichting meegeven die de ruimte goed tot zijn recht laat komen. 

 

In totaal zijn er drie soorten verlichting: 

 • Basisverlichting;
 • Functionele verlichting;
 • Sfeerverlichting. 

  Bij Delektro houden wij bij het ontwerpen rekening met uw wensen. Op die manier heeft u altijd een perfect verlichte kantoorruimte die aansluit bij uw persoonlijke stijl. 

Het is mogelijk om:

 • Het licht aan te passen met dimmers, instelbare armaturen en aanpasbare lichtkleuren en -temperaturen. 

Stap 3: Lichtsterkte afstemmen

Om uw werkzaamheden goed te verrichten wordt de lichtsterkte afgestemd op de omstandigheden in de ruimte. Samen kijken we naar welke sterkte er nodig is. Door de Europese Unie wordt er geadviseerd om 500 lux te gebruiken, maar dit verschilt per kantoor. Samen maken we hier de beste keuze in.

 

Een paar belangrijke punten:

 • Kleur van het licht moet een positieve invloed hebben op de productiviteit van de werkzaamheden. Daarnaast moet het ook sfeer met zich meebrengen; 
 • Een lichtplan is afgestemd op slim energiegebruik. Denk aan LED-verlichting en bewegingssensoren. 

Stap 4: Een perfect kantoor of bedrijfspand

Verlichting draagt bij aan een aangename werksfeer op kantoor. Niet alleen een goed geoptimaliseerd lichtplan helpt daarbij. Ook een leuk interieur draagt hieraan bij. In de wereld van de verlichting is er een uitgebreide keuze aan armaturen, lampen en vormgeving. Wij gaan graag samen met u op zoek naar lampen en vormgeving die passen bij de stijl van uw pand en bedrijf.

 

Bij ons staat er voorop dat:

 • Er een totaalbeeld moet ontstaan. De verlichting moet bij het ontwerp van het kantoor aansluiten. 
   
  Wilt u meer weten over het optimaliseren van een lichtplan op uw kantoor of in uw bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op. Ook geven we u graag meer informatie over de domoticaE-installatiebeveiligingsinstallatie en de energie opslag. Bij Delektro is het maken van een lichtplan ons specialisme en daar werken we ook met plezier aan.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1