NIEUWS

Renovatie: Hoe slimme technologie uw huis transformeert

Het restaureren van uw woning kan een geweldige manier zijn om uw huis een nieuwe look te geven en de waarde ervan te verhogen. Echt investeren in een toekomstbestendig huis kan met behulp van moderne technologieën. Door middel van de juiste e-installatie en domotica wordt uw woning nog comfortabeler, veiliger en energiezuiniger. Door deze technologieën geniet u van een moderne en energiezuinige woning die klaar is voor de toekomst.

Het kiezen van de juiste installateur

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij een grote (technologische) renovatie begint dat bij het in de arm nemen van de juiste aannemer of architect voor de bouwtechnische verbeteringen. Daarnaast helpt een installateur u bij het plannen en uitvoeren van de elektrotechnische zaken tijdens de renovatie. Zij kunnen u adviseren over materialen, planning, budgettering en helpen u bij het vinden van de beste oplossingen voor uw huis. 
 

Uw huis naar de toekomst

Het aanbrengen van technologische details biedt tal van voordelen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en gemak. Denk hierbij aan:

  • Een oplaadpunt voor uw elektrische auto's;
  • Zonnepanelen;
  • Elektrisch te bedienen gordijnen, luiken en luifels;
  • Camerasystemen en inbraakbeveiliging;
  • Brandbeveiliging;
  • Automatische verlichting;
  • Tuinbewatering.

Veel van de functies in huis zijn of kunnen op afstand worden aangestuurd, zoals het sluiten van luiken en gordijnen, inbraakbeveiliging of de verlichting. Zou het niet prettig zijn wanneer al deze apparaten, zonder enig ingrijpen vanaf uw kant, zelf het werk zouden doen? Maak van uw huis een smart home met behulp van domotica. 

Domotica is niets anders dan het gebruik van slimme technologie om uw huis te automatiseren en te optimaliseren. Met domotica geeft u de slimme elektrische apparaten in huis vooraf ingestelde instructies. Zo sluiten ‘s avonds de gordijnen, dimmen de lampen en zet uw huis de inbraakbeveiliging aan. Wilt u in de zomer dat dit proces later in gang wordt gezet? Dat is geen probleem. Met enkele drukken op het scherm van uw overkoepelende besturingssysteem stelt u de starttijden opnieuw in. De mogelijkheden zijn eindeloos. U hoeft immers niet thuis te zijn. Via een app kunt u vanaf afstand alle zaken in huis regelen, zoals het aanzetten van de bewateringinstallatie of de verwarming.

De domotica technologie kan samenwerken met al uw nieuwe en bestaande slimme apparaten in huis, zoals een slimme thermostaat en sensoren die uw energieverbruik monitoren.

Waarom een smart home?

De technologische vooruitgang van de afgelopen jaren heeft gezorgd voor een toename in de populariteit van smart homes. Steeds meer mensen willen hun huis renoveren om deze slimmer te maken en te profiteren van de voordelen die deze technologie biedt.

Energiebesparing

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun huis willen renoveren tot een smart home is energiebesparing. Slimme thermostaten, verlichting en apparaten kunnen op afstand worden bediend en geprogrammeerd. U gebruikt enkel elektriciteit wanneer het nodig is. Dit zorgt voor een efficiënter energiegebruik en een lagere energierekening. Daarnaast kan de installatie van zonnepanelen en slimme energiemonitoringssystemen bijdragen aan het besparen van energie en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Een smart home is dus niet enkel een keuze die uw leven makkelijker maakt, maar ook groener.

Veiligheid

Een andere belangrijke reden om te investeren in een smart home is veiligheid. Smart home technologie kan helpen bij het detecteren van inbraak en brand. Slimme beveiligingscamera's, deursloten en rookmelders kunnen op afstand worden bediend. Wordt er iets vreemds ontdekt? Dan krijgt u een berichtje binnen op uw telefoon of wordt er direct verbinding gelegd met de meldkamer. Dit zorgt voor extra bescherming van uw huis en eigendommen.

Gemak

Met domotica, de techniek in een smart home, stelt u makkelijk en snel in op welke dagen en tijden uw lampen aangaan, uw beveiligingssysteem geactiveerd wordt of wanneer uw tuin bewaterd wordt. Zo comfortabel was thuisblijven nog nooit.

Tijd voor een renovatie?

De vraag naar slimme technologie in huis wordt steeds groter. Een smart house is niet slechts een toekomstbeeld, maar zeker al iets van nu. Als u benieuwd bent wat er allemaal mogelijk is op het gebied van smart technology nodigen wij u graag uit in onze showroom in Ede. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren over de meest geschikte oplossingen voor uw woning en om u te laten zien welke toekomstbestendige oplossingen uw leven vereenvoudigen. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen.

Bekijk ons digitale portfolio waarin wij u meenemen in onze recente projecten op het gebied van domoticae-installatielichtplannenbeveiligingsinstallaties en energieopslag.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1