De veiligheid en betrouwbaarheid van batterij opslag

Alles in huis draait vrijwel op elektriciteit: de televisie, laptop, oven, wasmachine, domotica systemen, etc. Het is dan ook niet vreemd dat de vraag naar duurzame energieoplossingen blijft groeien. Met deze groeiende vraag komt ook de (thuis)batterij van Kiwatt steeds vaker om de hoek kijken als oplossing om al die apparaten van stroom te voorzien. Geen wonder dat batterijen een populaire toevoeging voor luxe woningen zijn. Deze batterijen, die energie opslaan die is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, maken het mogelijk om zelfvoorzienend te zijn en energie te gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Maar hoe zit het met de veiligheid en betrouwbaarheid van deze batterijsystemen? In dit artikel bespreken wij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van batterijveiligheid.

Nieuwe ontwikkelingen in batterij veiligheid

De technologie van batterijen heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, met name op het gebied van veiligheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste ontwikkelingen:

1. Energiemanagmentsysteem (EMS)

Eén van de meest opvallende en handige onderdelen van moderne batterijen is de mogelijkheid om in combinatie met de app het batterijsysteem te monitoren en de lading en ontlading van de batterij te beheren. Dit systeem houdt ook automatisch bij of er een kans is op oververhitting of overlading waardoor diepontlading voorkomen wordt. 

2. Veiligere batterijen

Lithium-ion batterijen zijn de standaard voor thuisbatterijen, maar er zijn verschillende soorten lithium-ion batterijen. Tegenwoordig worden steeds meer batterijen gemaakt met lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4). Deze zijn veiliger dan traditionele lithium-kobalt-oxide batterijen, waardoor de kans op brand flink afneemt.

3. Thermische beveiliging

Moderne batterijen zijn uitgerust met meerdere lagen thermische beveiliging, zoals hittebestendige materialen en ingebouwde koelsystemen. Dit voorkomt dat de batterij oververhit raakt of in brand vliegt.

4. Automatisch uitschakelen

In het geval van een storing, schakelt het batterijsysteem zichzelf automatisch uit om verdere schade te voorkomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij kortsluiting, te hoge temperaturen of andere gevaarlijke situaties.

Kortom, de nieuwste ontwikkelingen hebben batterijen betrouwbaarder en veiliger gemaakt dan ooit tevoren. Met een geavanceerd energiemanagentsysteem veiligere samenstelling, thermische beveiliging en automatische uitschakelingsmechanismen, bieden moderne batterijen een handige en zeer veilige oplossing voor energie opslag. Bij Delektro werken wij graag samen met Kiwatt om u te helpen met uw energie opslag. De Kiwatt-batterij is zowel te koppelen aan uw bestaande zonnepanelen, als los te gebruiken voor het opslaan van goedkope stroom van het energienet. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over energie opslag in uw woning. 

Neem een kijkje in ons uitgebreide portfolio voor inspiratie en voorbeelden van onze eerdere verlichtingsprojecten, naast onze expertise op het gebied van e-installatiesdomoticabeveiligingsinstallaties en lichtplan.

GERELATEERDE ARTIKELEN

externalId=delektro2024-inspiratie-2.1.1&filter[active]=1&filter[not uuid]=bed0147e-2838-4f44-8f6b-fba5c3fc74d2

PLAN JE BEZOEK.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nis! consectetur et. Maecenas faucibus mollis inferdum.


Curabitur blandit tempus porttitor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing efi. Vestibulum ic ligula porta felis evismod semper. Integer posuere erat a ante venenatis.