NIEUWS

Verlicht uw tuin met behulp van een prachtig lichtplan

Een goed doordacht lichtplan transformeert uw tuin, zodra de zon ondergaat, van een donker buitenlandschap naar een betoverende oase. Of het nu gaat om het accentueren van uw favoriete planten, het creëren van een gezellige sfeer voor (zomer-)avonden onder de sterren of het verbeteren van de veiligheid rondom uw huis, een goed ontworpen en uitgevoerd lichtplan kan wonderen verrichten.
 

1. Inventariseer de ruimte

2. Bepaal de doelstellingen van uw verlichting

3. Bepaling van de verlichtingstypen

4. Tuinlichtplan en domotica

5. Installeer en testen van uw tuinverlichting

6. Waarom kiezen voor een lichtplan voor uw tuin?
7. Delektro brengt licht in huis en tuin

1. Inventariseer de ruimte

Voordat u begint met het selecteren van armaturen en het installeren van verlichting, zorgt  onze verlichtingsadviseur ervoor dat de lay-out van uw tuin duidelijk is en belangrijke elementen zoals looproutes, plantbedden, zithoeken en andere speciale kenmerken zoals fonteinen of standbeelden worden benadrukt.

2. Bepaal de doelstellingen van uw verlichting

Denk na over wat u wilt bereiken met uw verlichting. Wilt u een uitnodigende sfeer creëren voor entertainment? Moet de verlichting de veiligheid verbeteren door donkere hoeken te verlichten? Wilt u specifieke architecturale kenmerken of landschapselementen benadrukken? Onze adviseurs kijken samen met u naar de mogelijkheden.

3. Bepaling van de verlichtingstypen

Op basis van uw wensen bepalen wij welke tuinverlichting uw tuin tot zijn recht laat komen. Denk hierbij aan een combinatie van:

  • Accentverlichting: Dit type verlichting wordt gebruikt om elementen of planten in uw tuin, zoals bomen, standbeelden of bloembedden te benadrukken;
  • Padverlichting: Deze lichten worden langs looproutes geplaatst om de weg en obstakels te verlichten;
  • Sfeerverlichting: Dit omvat zachte verlichting die een warme en uitnodigende sfeer creëert. Sfeerverlichting kan bestaan uit lantaarns, lichtslingers of ingegraven spotlights.

4. Tuinlichtplan en domotica

Combineer uw tuinverlichting met domotica voor een tuin die na zonsondergang magisch tot leven lijkt te komen. U stelt simpelweg in wanneer uw verlichting aan en uit gaat. Wilt u eerst uw wandelpaden en standbeelden verlichten en pas later uw knusse terras in de spotlights zetten? Dat is geen probleem. Alles is mogelijk wanneer u domotica integreert in uw lichtplan voor de tuin.

5. Installeer en testen van uw tuinverlichting

Zodra u volledig tevreden bent over uw verlichtingsplan, is het tijd om de verlichting te installeren. Nadat de verlichting is geïnstalleerd, testen wij deze grondig om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en dat u tevreden bent met de resultaten.

Waarom kiezen voor een lichtplan voor uw tuin?

Er zijn verschillende redenen waarom het laten maken van een lichtplan voor uw tuin een verstandige keuze is:

Veiligheid

Goede buitenverlichting kan de veiligheid rondom uw huis verbeteren door donkere hoeken uit te lichten en obstakels op looproutes te verlichten. Dit kan het risico op struikelen, vallen of andere ongelukken verminderen.

Uiterlijk

Het oog wil ook wat. Een goed ontworpen lichtplan maakt van uw tuin, zelfs in de avonduren, een plaatje. Door bepaalde landschapselementen, zoals bomen, plantenbedden, fonteinen, watervallen of andere architecturale kenmerken te accentueren met gerichte verlichting, kunt u een dramatisch effect creëren en uw favoriete tuinelementen een hoofdrol geven.

Functionaliteit

Verlichting vergroot de functionaliteit van uw buitenruimte, omdat u nu zelfs na zonsondergang geniet van een sfeervolle tuin. Met de juiste verlichting kunt u genieten van diners in de buitenlucht, tuinfeesten of gewoon een avondje ontspannen onder de sterrenhemel.

Sfeer

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de gewenste sfeer in uw buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar een gezellige en intieme sfeer voor een romantisch diner of een levendige en feestelijke sfeer voor een sociale bijeenkomst, de juiste verlichting kan de toon zetten en de stemming bepalen.

Met een goed ontworpen lichtplan kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Of u nu op zoek bent naar functionaliteit, veiligheid of sfeer, de juiste verlichting kan een wereld van verschil maken in de uitstraling en bruikbaarheid van uw buitenruimte.

Delektro brengt licht in huis en tuin

Wilt u ook iedere avond genieten van zo’n sfeervol verlichte tuin? Schroom niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies op maat bij het creëren van een lichtplan voor uw tuin dat naadloos aansluit op uw wensen en ideeën. Bij Delektro gaan we verder dan alleen het brengen van licht in uw tuin; we streven ernaar om uw woondromen werkelijkheid te maken. Of het nu gaat om het verlichten van uw woonkamer, keuken of slaapkamers, wij staan klaar om u te begeleiden. Neem een kijkje in ons uitgebreide portfolio voor inspiratie en voorbeelden van onze eerdere verlichtingsprojecten, naast onze expertise op het gebied van e-installatiesdomoticabrandbeveiligingbeveiligingsinstallaties en energieopslag.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1