NIEUWS

De rol van een verlichtingsadviseur bij het ontwerpen van een verlichtingsplan

Verlichting bepaalt de sfeer op een feestje, zet de toon voor een knusse avond en kan zelfs het welzijn van mensen beïnvloeden. Een doordacht verlichtingsplan is de basis van een goed belicht huis. Hier komt de rol van de verlichtingsadviseur naar voren. In dit artikel leggen wij uit wat onze verlichtingsadviseur doet en hoe deze manier van werken helpt om uw ideale verlichtingsplan te maken.

 

  1. De rol van een verlichtingsadviseur
  2. Delektro brengt licht in huis

De rol van een verlichtingsadviseur

Een verlichtingsadviseur is een expert op het gebied van verlichtingstechnologieën, ontwerpprincipes en trends. Het doel van de verlichtingsadviseur is om samen met de klant, architecten en eventuele interieurontwerpers verlichtingsoplossingen te ontwikkelen die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn. De kennis en kunde van een verlichtingsadviseur houdt onder andere het volgende in:

Klantgesprekken en behoefteanalyse

Onze verlichtingsadviseur begint met het inventariseren van uw behoeften, voorkeuren en wensen. Dit omvat het bepalen van de gewenste sfeer, de functie van de ruimte en eventuele specifieke vereisten, zoals energie-efficiëntie of het gebruik van een bepaald soort lampen.

Technische expertise

Onze verlichtingsadviseurs hebben diepgaande kennis van verlichtingstechnologieën, inclusief LED-verlichting, halogeenlampen, etc. Ze weten als geen ander welke lampen, armaturen, lichtkleuren, lichtsterkten, etc. uw woning het best tot zijn recht laten komen.

Ruimtelijk inzicht

Om als verlichtingsadviseur tevreden klanten achter te laten is een goed ruimtelijk inzicht essentieel om te bepalen waar verlichting het meest effectief is. Hierbij houdt hij of zij rekening met verschillende lichtniveaus, de plaatsing van armaturen en het vermijden van verblinding of schaduwen.

Het ontwerp

Naast functionaliteit houdt onze verlichtingsadviseur ook rekening met het design van de ruimte. Hierbij is kennis van de laatste trends een must. Als u een ontwerper of interieurdesigner op het oog heeft, werken onze verlichtingsadviseurs graag nauw met hen samen om verlichtingsoplossingen te ontwikkelen die harmoniëren met het ontwerp en de inrichting van de ruimte.

Installatie en ondersteuning

Na het ontwerpproces zorgen onze installateurs voor een vakkundige installatie van het verlichtingssysteem. Dit is ook het moment dat wij uw verlichting aan kunnen sluiten op uw domotica, zodat u nog meer controle krijgt over uw lichtplan.

Delektro brengt licht in huis

Bij Delektro brengen we niet alleen licht in huis, maar helpen u ook om uw woondromen waarheid te laten worden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies op maat bij het ontwikkelen van een verlichtingsplan dat perfect aansluit op uw behoeften en visie. Of het nu gaat om het verlichten van uw woonkamer, keuken of slaapkamers, wij zijn er om u te helpen. Neem een kijkje in ons uitgebreide portfolio voor inspiratie en voorbeelden van onze eerdere verlichtingsprojecten, naast onze expertise op het gebied van e-installatiesdomoticabrandbeveiligingbeveiligingsinstallaties en energieopslag.


 

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1