NIEUWS

Hybride vergaderzalen

Slecht verstaanbaar, slechte akoestiek en haperende beeld en geluid? Hier wordt weleens tegenaan gelopen tijdens een online meeting. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hybride te vergaderen, natuurlijk is dit ook een gevolg van de jarenlange pandemie. Bij een hybride vergadering vergadert een deel van het team thuis en een deel op kantoor in een vergaderruimte. Helaas laat de technologie nog weleens te wensen over. Delektro maakt hybride vergaderen een fijne ervaring voor iedere werknemer. 

 

  1. Domotica, een goede keuze voor uw bedrijf
  2. Een ideaal lichtplan voor vergaderingen
  3. Zonwering
  4. De perfecte temperatuur
  5. Audiosystemen en video
  6. Energiebesparing

Domotica, een goede keuze voor uw bedrijf

Door middel van domotica wordt uw kantoorpand gedeeltelijk geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van verschillende settings waarin de verlichting, gordijnen, verwarming, zonwering, audiosystemen en beveiliging op elkaar zijn afgesteld. Iedere setting heeft zijn eigen automatisch stand die geactiveerd wordt met een druk op de juiste knop. Tijdens een hybride vergadering zijn zonwering, verlichting en audiosystemen bijvoorbeeld belangrijke aspecten om voor een geslaagde online meeting te zorgen. Zo moet u door middel van audiosystemen de collega’s aan de andere kant van het scherm goed verstaan en door de zonwering ze ook goed kunnen zien. 

Een ideaal lichtplan voor vergaderingen

Door domotica worden de apparaten geautomatiseerd en op elkaar afgestemd. Zo is bij een hybride vergadering de verlichting belangrijk, hierdoor ziet de rest van het team, aan de andere kant van het scherm, u goed.

Daarbij is het belangrijk om het lichtplan af te stemmen op de hoeveelheid licht die een hybride vergadering nodig heeft. Eén klik op een knop en het licht past zich aan naar de setting van een online meeting. Het is allemaal mogelijk. Bij Delektro helpen we u bij het ontwerpen van een ideaal lichtplan tijdens een vergadering op kantoor of in uw thuiskantoor. 

Zonwering

Naast een goed lichtplan moet er ook ruimte zijn voor een goede zonwering. Met slimme zonneweringssystemen wordt de lichtinval en de temperatuur gereguleerd. Door het gebruik van lichtsensoren worden de zonweringen automatisch aangepast op basis van de hoeveelheid licht in de ruimte.

De perfecte temperatuur

Misschien heeft u er weleens van gehoord, de thermostaat bedienen op een afstand. Met domotica is het mogelijk om de temperatuur te regelen, waardoor er een comfortabele hybride vergadering ontstaat. Door het gebruik van slimme thermostaten wordt de temperatuur in de vergaderzalen aangepast via een app op uw smartphone of via spraakberichten. Maar het is ook mogelijk om een specifieke temperatuur vooraf in te stellen tijdens een meeting. 

Daarnaast passen deze slimme thermostaten zich na verloop van tijd automatisch aan, aan uw voorkeuren en op basis van de bezetting en het tijdstip van de dag.

Audiosystemen en video

Door slimme speakers of microfoons in uw vergaderzaal te installeren, zorgt u ervoor dat de geluidskwaliteit wordt verbeterd en iedereen goed verstaanbaar is. Door middel van domotica worden de audiosystemen automatisch ingeschakeld wanneer een vergadering begint en uitschakelen wanneer deze eindigt. Bovendien worden ze geïntegreerd met videoconferentie software, zodat deelnemers op afstand helder en duidelijk horen en zien wat er gebeurt en wordt gezegd. 

In het project van deze villa leest u hoe audiosystemen zijn toegepast. Wederom is ook een lichtplan en domotica toegepast.

Energiebesparing

Domotica zorgt ook voor energiebesparing. Zoals u net al heeft gelezen, past domotica de temperatuur aan naar de bezetting van de vergaderzaal. Dit zorgt ervoor dat er meer energie wordt bespaard. Door het installeren van sensoren en apparaten wordt het energieverbruik geoptimaliseerd. Zo detecteren bewegingssensoren dat er iemand in de ruimte is, waardoor automatisch de verlichting en elektronische apparaten in- en uit worden geschakeld. Zo wordt onnodig verbruik van energie voorkomen. Nog meer energie besparen? Lees over onze samenwerking met Kiwatt. 

Zie hier al onze projecten voor meer inspiratie. Heeft u na het lezen van dit artikel of het zien van onze projecten nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook over deze ontwikkelingen

externalId=delektro-detail-news-1.1.3.0.0.2.1&filter[active]=1